Docenten

Er zijn inmiddels een aantal mogelijkheden om via het internet Nederlands te leren. Nog niet zo heel veel, maar het groeit. Taalnet gaat uit van de overtuiging dat de eigen omgeving, maar vooral de mogelijkheden om Nederlands te leren in de eigen omgeving van essentieel belang zijn om echt verder te komen. Naast lezen en schrijven (typen) is spreken en luisteren van heel groot belang. En ondersteuning van taaldocenten is ook onmisbaar. Er zijn maar heel weinig mensen die in staat zijn om helemaal zelfstandig taal te leren.

Taalnet biedt een steuntje in de rug. Van mensen die zelf al een heleboel kunnen leren, maar ook van docenten die graag willen dat mensen verantwoorde mogelijkheden krijgen. Taalnet biedt daarom ruimte voor allerlei initiatieven die passen in het beleid van de gemeente Rotterdam om meer Rotterdammers Nederlands te leren. En er kan nog meer bij.
U kunt Taalnet helpen met uw ervaringen. U kunt Taalnet ook helpen door uw expertise: het kan altijd nog beter. Bijdragen zijn van harte welkom. Door middel van discussie is het ook mogelijk om steeds verbeteringen aan te brengen. En dat gaat vlugger dan bij een traditionele methode, waar u op de volgende druk moet wachten!

Wij proberen u ook wat terug te geven: door middel van een docentenhoek, waar u wellicht iets aantreft wat u ook kunt gebruiken. Ook daar staan we open voor bijdragen.